01 Ιουνίου 2017

Busy mama's book review: Το Βιβλιοπυργάκι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Φίλη μου επέστρεψα μετά από ένα μήνα απουσίας, επέστρεψα όμως δυναμικά γιατί μου έλειψε η επικοινωνία μας μέσα από εδώ! Επανέρχομαι λοιπόν με το μεγάλο κόλλημα του Βαγγελάκου τους τελευταίους μήνες! Στο τέλος της ανάρτησης σε περιμένει και μια έκπληξη!!!

Βιβλιοπυργακι, Εκδ. Διόπτρα



Το κόλλημα μας λοιπόν δεν είναι άλλο από το βιβλιοπυργάκι των εκδόσεων Διόπτρα. Από τη στιγμή που το αποκτήσαμε δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχοληθεί με το συγκεκριμένο "βιβλίο".
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι είναι το βιβλιοπυργάκι...

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίσημο site των εκδόσεων είναι ένα σούπερ διασκεδαστικό βιβλίο γεμάτο αριθμούς, σχήματα, χρώματα και ζώα! Ένα ευφάνταστο βιβλιοπυργάκι με πολύχρωμες εικόνες που θα εντυπωσιάσει το παιδί! Το παιδί μαθαίνει να μετράει ως το 10, να αναγνωρίζει τα χρώματα και τα σχήματα με τα χάρτινα τουβλάκια! Το διαδραστικό βιβλιοπυργάκι θα αναπτύξει τις κινητικές και μαθησιακές δεξιότητες του παιδιού!

Βιβλιοπυργάκι, Εκδ.Διόπτρα

Όπως μπορείς να δεις στην παραπάνω φωτογραφία τα τετράγωνα καλύπτονται από τα χρώματα, τους αριθμούς από το 1-10, τα σχήματα και 10 διαφορετικά ζώα. Επίσης έχουν 10 διαφορετικές παραστάσεις από τη ζωή της φάρμας. Το παιδί μαθαίνει παίζοντας και εξοικειώνεται με όλες αυτές τις έννοιες διασκεδάζοντας.

Οι κύβοι είναι κατασκευασμένοι από πολύ σκληρό κι ανθεκτικό χαρτόνι (δοκιμασμένο μιας κι ο μικρός συχνά κάθεται πάνω τους και δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα!). Τα χρώματά τους είναι έντονα και τραβούν την προσοχή του παιδιού και εσύ μανούλα έχεις τη δυνατότητα να το βοηθήσεις να μάθει πάρα πολλά πράγματα συνδυάζοντας όλες αυτές τις εικόνες. Ο Βαγγελάκος κάθε φορά που ασχολείται με το βιβλιοπυργάκι του μαθαίνει και κάτι καινούριο και αυτό είναι ίσως και η αιτία που ασχολείται συνεχώς μαζί του. Θα σου πω τη μαγική έκφραση: "δεν το έχει βαρεθεί καθόλου". Στις παρακάτω φωτογραφίες απόλαυσέ τον σε δράση...

Βιβλιοπυργάκι, Εκδ.Διόπτρα

Βιβλιοπυργάκι, Εκδ.Διόπτρα

Βιβλιοπυργάκι, Εκδ.Διόπτρα

Ως μαμά σας είπα ή μάλλον σας έδειξα πόσο πολύ άρεσε στον μικρό μου το βιβλιοπυργάκι. Τώρα θα σας πω τη γνώμη μου και ως εκπαιδευτικός. Για μένα η διαδικασία της μάθησης πρέπει να περνά μέσα από το παιχνίδι. Το παιδί πρέπει να μαθαίνει παίζοντας και να εμπλέκεται στην όλη διαδικασία. Δεν πρέπει να είναι παθητικός δέκτης αλλά ενεργός συμμέτοχος. Πρέπει να μαθαίνει βλέποντας, ακούγοντας, νιώθοντας, ακουμπώντας και βιώνοντας το κάθε τι που πρέπει να κάνει κτήμα του. Άλλο παιδί μαθαίνει βλέποντας (οπτικός τύπος), άλλο παιδί ακούγοντας (ακουστικός τύπος) κι άλλο παιδί κάνοντας (κιναισθητικός τύπος μαθητή). Το βιβλιοπυργάκι καλύπτει τις ανάγκες και των τριών τύπων παιδιού. Για μένα το βιβλιοπυργάκι αποτελεί ένα "παιχνίδι-βιβλίο" που θα πρέπει να έρθουν σε επαφή τα παιδιά της ηλικίας του Βαγγελάκη. Επίσης μπορεί να αποτελέσει υπέροχη λύση μάθησης για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Βιβλιοπυργάκι, Εκδ. Διόπτρα


Το βιβλιοπυργάκι μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο site των Εκδόσεων Διόπτρα και μάλιστα με μια μικρή έκπτωση!

Όσο για την έκπληξη που σας υποσχέθηκα δεν είναι άλλη από ένα διαγωνισμό που θα τρέξει μέσω Facebook για ένα αντίτυπο από το βιβλιοπυργάκι! Μην τον χάσετε!

Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Κι αν θέλετε να μη χάνετε ανάρτηση τότε συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο Busy Mama's Corner!!!

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας φιλώ
Έλενα Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design