14 Νοεμβρίου 2017

Busy mama's interview: Amelie-Handmade Beauty

Φίλη μου για σήμερα σου ετοίμασα μια μυρωδάτη συνέντευξη με ένα κορίτσι μυστήριο που το όνομά του σε ταξιδεύει στο Παρίσι κι αφήνει το μυαλό σου να περιπλανηθεί στα μικρά σοκάκια της πόλης του φωτός γαργαλώντας τη μύτη σου με αρώματα λεβάντας και κανέλας. Ο λόγος φυσικά για την Amelie-Handmade Beauty που έχει κατακτήσει τις καρδιές μας με τα όσα μαγειρεύει στην κουζίνα της με τις μαγικές κουτάλες της. Για να είμαι ειλικρινής πολύ καιρό τώρα την παρακολουθούσα να δημιουργεί τους πιο όμορφους συνδυασμούς σωστά μελετημένους και ανακατεμένους αλλά μόλις το Σεπτέμβρη κατάφερα να  της στείλω την παραγγελία μου. Κι έτσι ένα μεσημέρι έφτασε στην πόρτα μου το πιο μυρωδάτο δέμα τόσο όμορφα φτιαγμένο και περιποιημένο που με κέρδισε ολοκληρωτικά. Όλα εκείνα τα σοφά μαγειρεμένα υλικά είχαν κλειστεί με μπόλικη  φροντίδα σε όμορφα βαζάκια. Όλο το αποτέλεσμα μαρτυρούσε αγάπη, φροντίδα και μεράκι

Βάλε καφέ ή τσάι ζεστό κι έλα να χαθούμε μαζί στο μαγικό κόσμο της Amelie...

Συνέντευξη με την Amelie - Handmade Beauty



1. Πες μας δυο λόγια για το κορίτσι που κρύβεται πίσω από την Amelie.

Αγαπάω να στήνω σκηνικά ευφάνταστα και μοναδικά..
Μυρωδάτες ιστορίες και λαχταριστές εικόνες..
Λατρεύω να χάνομαι με τις ώρες στη μικρή μαγική κουζίνα μου,να πειραματίζομαι,να δοκιμάζω νέες υφές και συναρπαστικές συνταγές..
Παρέα με τη ξελογιάστρα νύχτα,με χαλαρωτική μουσική και με νότες απο αιθέρια έλαια γιασεμί,σανδαλόξυλο και τριαντάφυλλο να αργοκαίνε στον αρωματιστή χώρου,''μαγειρεύω'' σχεδόν καθημερινά φρέσκιες συνταγές με βότανα της Ελλάδας μας..

2. Amelie: κάθε φορά που εγώ ακούω ή διαβάζω το όνομα αυτό ταξιδεύω νοερά σ' ένα μικρό & γραφικό αρωματοπωλείο του Παρισιού. Θα ήθελα να μας πεις τι σημαίνει για 'σένα το όνομα Amelie.

Η Amelie είναι Αγάπη..
..Σφιχτές αγκαλιές..
...κοριτσίστικες παρέες που ξέρουν να φροντίζουν με τον πιο φυσικό και φυτικό τρόπο το σωμα τους...
..είναι γέλια,μυστικά..
..απολαυστικά απογευματινά ζεστά ραντεβού με τη φύση και μπόλικο ζεστό τσάι που γιατρεύει τις ψυχές μας..
..είναι έμπνευση..
..είναι μαγικά φίλτρα που δεν υπόσχονται αλλά πραγματοποιούν..
..είναι νοιάξιμο..
είναι..
Εσυ!Εγώ!Εμείς!

3. Τι σε οδήγησε να αρχίσεις να μαγειρεύεις με τις μαγικές σου κουτάλες και πως αποφάσισες αυτό να γίνει η μυρωδάτη καθημερινότητά σου;

Aπο μικρή λάτρευα να κρυφοκοιτάζω τη μαμά να μαγειρεύει σαπούνια,κρέμες και άλλα μυρωδάτα φυτικά καλλυντικά στη δική της μαγική κουζίνα..Να ψιλοκόβει το μελισσοκέρι που της είχε δώσει η γιαγιά και να πασπαλίζει με βάλσαμο,λεβάντα και δεντρολίβανο την καθημερινότητα μας..
Τα χρόνια περνούσαν και εγω ούσα επιχειρηματίας σε ενα τελείως διαφορετικό περιβάλλον δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως εκείνες οι μαγευτικές εικόνες θα χρωμάτιζαν τη δική μου καθημερινότητα..
Ξεκίνησα να ''μαγειρεύω''τα δικά μου καλλυντικά και να απολαμβάνω τα μέγιστα οφέλη τους τόσο εγω όσο και η οικογένεια μου,απο πολύ παλιά..
Σεμινάρια,μελέτη,επιμονή και υπομονή,ατελείωτο διάβασμα και το μικρό πράσινο τετραδιάκι της μαμάς με τις υπέροχες συνταγες της με συντροφεύουν ακόμα και τώρα,μετά απο 8 χρόνια,που αποφάσισα να κάνω ενα καινούριο restart στη ζωή μου,αφήνοντας πίσω μου μια προδιαγεγραμμένη καριέρα για να ακολουθήσω το δικό μου προσωπικό μονοπάτι.Εκείνο που με κάνει πια ευτυχισμένη..


Συνέντευξη με την Amelie- Handmade Beauty

4. Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου συστατικό ή μυρωδιά στο οποίο δε μπορείς να αντισταθείς και γιατί;

Κατά καιρούς αγαπώ πολλά διαφορετικά συστατικά και μυρωδιές..
Αγαπώ λίγο παραπάνω τη Λεβάντα όμως, γιατί μου θυμίζει τη μυρωδάτη αγκαλιά της μαμάς μου..τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα μας και την πρώτη κρέμα προσώπου που μου είχε φτιάξει εκείνη με τα χεράκια της..


5. Συνήθως επικοινωνούμε αργά το βράδυ (μεταμεσονύκτια μηνύματα μεταξύ δυο Ζυγών...!). Θα ήθελα να ξέρω αν εκείνη την ώρα είσαι η Amelie που μαγειρεύει με τις μαγικές τις κουτάλες ή η μαμά που ετοιμάζει τη ρουτίνα της επόμενης μέρας;


Αγαπώ τη νύχτα και τη μαγεία που κουβαλάει στις πλάτες της..
Τη ξενοιασιά της και την ηρεμία της..
Μόλις το σούρουπο κάνει την εμφάνιση του,εγω γίνομαι η Amelie που απλά απολαμβάνω να χαζεύω τις μαγικές μου κουτάλες να κάνουν τα..δικά τους!


6. Η μαγική και συνάμα μυρωδάτη κουζίνα σου βρίσκεται εντός σπιτιού ή έχεις ξεχωριστό χώρο; Αν είναι εντός σπιτιού, είναι εύκολο να απομακρύνεσαι από τις μοναδικές συνταγές ομορφιάς για να φτιάξεις ας πούμε, για παράδειγμα, φασολάκια λαδερά;


Για την ώρα,μοιράζομαι το χώρο μου με τα φασολάκια μου και τους αρακάδες μου...
Η συνύπαρξη μας ειναι αστεία πολλές φορές με μικρά σημειωματάκια του τύπου:''Μη το φας!Είναι σαπούνι!!''


7. Ποια ήταν η πρώτη πρώτη συνταγή ομορφιάς που μαγείρεψες και για ποιόν;


Η πρώτη μου συνταγή ήταν-με την καθοδήγηση της μαμάς-μια πλούσια θεραπευτική κηραλοιφή με βιολογικό ελαιόλαδο,κερι μέλισσας,αιθέριο έλαιο λεβάντας..
Ηταν το πρώτο μου καλλυντικό που εχω μαγειρέψει απειρες φορές απο τότε και το έχω απολαύσει εξίσου..

Συνέντευξη με την Amelie - Handmade Beauty

8. Θα ήθελες οι κόρες σου να ασχοληθούν κι αυτές με τις συνταγές σου και να περάσουν στα χέρια των επόμενων γενιών ως ένας μικρός θησαυρός;

Απο τότε που γεννήθηκαν οι κόρες μου χρησιμοποιούν μόνο Amelie-HandmadeBeauty και είναι οι πρώτες θαυμάστριες μου..
Θα ήθελα να φυλάξουν σαν ενα μικρό θησαυρό το δικό μου τετραδιάκι με τις συνταγές μου,να το εμπλουτίσουν με τις δικές τους γνώσεις και ανάγκες και-γιατί όχι?-να ανακαλύψουν το δικό τους προσωπικό μονοπάτι μέσα απο την προίκα που θα αφήσει πίσω τους η Amelie-HandmadeBeauty..


9. Τι να περιμένουμε από την Amelie από εδώ και πέρα;

Νέες υφές,θεραπευτικά μυστικά,βαζάκια γεμάτα με πάθος και αγάπη για την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της φύσης..
Ακολουθώντας την Amelie-Handmadebeauty,την πιο gourmet μαγείρισσα της ομορφιάς,ποτέ δεν μπορείς να είσαι..ήσυχη!


10. Πες μας ένα μεγάλο όνειρό σου σχετικά με την Amelie.

Tις μεγάλες μοναχικές νύχτες που ξοδεύω ανακατεύοντας υπομονετικά τα μίγματα μου,ενα όνειρο μοναδικό φωτίζει τον ουρανό της ζωής μου..

Να δημιουργήσω ενα γιαγιαδίστικο μικρό εργαστήρι οπου εκεί θα βάζω τα..μαγικά μου!

Με μυρωδιές βοτάνων να αιωρούνται σε κάθε γωνία του..με μεγάλους ξύλινους πάγκους που θα ξεκουράζονται τα σαπούνια μου..με κατσαρόλες που θα μοσχοβολάνε συνταγές για πρόσωπο και σώμα..

Μια μικρή αλλά μαγική κουζίνα που θα χωράει την αγάπη όλη..

Που θα είναι πάντα διαθέσιμη να αγκαλιάσει την μεγάλη παρέα της Αmelie-HandmadeBeauty που βρίσκεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα..να είναι το στέκι της φυτικής χειροποιητης ομορφιάς..
Το κατάδικό μας στέκι..
Εκεί όπου θα σερβίρω φρεσκομαγειρεμένες συνταγες όση ώρα εσυ θα απολαμβάνεις το χαλαρωτικό τσάι σου απο τα χεράκια της Amelie-HandmadeBeauty..
Εκεί όπου ο χρόνος θα πάψει να υφίσταται..εκεί όπου θα νιώθεις σαν στο..σπίτι σου!

Συνέντευξη με την Amelie - Handmade Beauty

Την Amelie - Handmade Beauty μπορείς να τη βρεις είτε στο Facebook είτε στο Instagram.

Κι επειδή η Amelie αγαπά πολύ τις busy mamas έχει την καλοσύνη να προσφέρει μια έκπτωση μόνο για τις αναγνώστριες του blog της τάξεως του -15% αν στις παραγγελίες σας προσθέσετε τον κωδικό "Busy Mama". Γι' αυτό φίλη μου μην καθυστερείς καθόλου και ζήτα από την Amelie να σου στείλει το menu ομορφιάς στο mail σου για να το μελετήσεις και αποφάσισε γρήγορα να αφεθείς στα μοναδικά χέρια της και τις μαγικές κουτάλες της. Η εμπειρία, σου υπόσχομαι, ότι θα είναι υπέροχη!!!

Μείνε συντονισμένη στα social media της Busy Mama...
Facebook Busy Mama's Corner
Instagram @busy_mamas_corner


Αυτά για σήμερα...!
Busy mama


4 σχόλια: