23 Φεβρουαρίου 2018

Πως να οργανώσεις το γάμο σου με απλά βήματα

Φίλη μου ήδη διανύουμε την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής κι αυτό σημαίνει ότι μένουν λιγότερο από δύο μήνες για να έρθει το Πάσχα. Και μετά το Πάσχα τι αρχίζει;;; Μα φυσικά η περίοδος των γάμων! Έτσι λοιπόν σκέφτηκα σήμερα να μοιραστώ μαζί σου μερικά tips και συμβουλές (ως έμπειρη πια) σχετικά με την οργάνωση ενός γάμου. Δηλώνω έμπειρη γιατί εκτός από το δικό μου γάμο έχω βοηθήσει στην οργάνωση των γάμων των δυο αδελφών του Μπάμπη, των τριών κουμπάρων μου και πολλών ακόμα φιλενάδων μου... Άρα νομίζω ότι δίκαια αυτοαποκαλούμαι "έμπειρη"! Μεταξύ μας το πιο τρελό μου όνειρο είναι να παρατήσω όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά μου σχέδια και να γίνω διοργανώτρια γάμων (κάτι σαν την Jennifer Lopez στην αντίστοιχη ταινία, χωρίς φυσικά το ίδιο happy end μιας και τον Μπαμπίνο μου δεν τον αλλάζω!). Είτε οργανώνεις γάμο στη Μύκονο είτε γάμο στο χωριό των γονιών σου καλό είναι να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές μου μιας και ο στόχος σου είναι και εσύ να λάμπεις ως μια ευτυχισμένη νυφούλα και οι καλεσμένοι σας να περάσουν φανταστικά.

Πως να οργανώσεις το γάμο σου με απλά βήματα

Ο καλός σου σου έκανε ήδη την πρόταση γάμου και εσύ είπες το πολυπόθητο "ναι". Και τώρα αρχίζει ο μαραθώνιος της οργάνωσης. Ας ξεκινήσουμε...

Ένας χρόνος πριν το γάμο...
  • Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι αφού μιλήσετε και οι δυο με τους γονείς σας να αποφασίσετε το budget του γάμου ώστε να αποφύγετε μελλοντικές κακοτοπιές και διλήμματα. Αν αποφασίσετε το ποσό το οποίο μπορείτε να ξοδέψετε τότε θα μπορέσεις να προσαρμόσεις τις επιλογές σου και να μην έχεις παράλογα όνειρα ή απαιτήσεις που θα φέρουν προστριβές ανάμεσα σε εσένα, τον καλό σου και τους γονείς σας.
  • Το δεύτερο και  επίσης σημαντικό είναι να αποφασίσετε εγκαίρως και να κλείσετε την εκκλησία αλλά και τον τόπο που θα γίνει η γαμήλια δεξίωση. 
  • Άρχισε να ψάχνεις για το νυφικό σου. Μια συμβουλή... όταν επισκέπτεσαι οίκους νυφικών πάρε μαζί σου άτομα τα οποία εμπιστεύεσαι πολύ κι όχι κάθε φίλη που θέλει να δει απλά από κοντά μια πρόβα νυφικού. Εγώ πήγα μόνο με τη μαμά μου και ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που το είχε δει μέχρι να το ανοίξω στο σπίτι μου παραμονές του γάμου μου. 
Πως να οργανώσεις το γάμο σου με απλά βήματα

Έξι μήνες πριν το γάμο...
  • Μίλησε με τον υπεύθυνο του χώρου που έχεις κλείσει σχετικά με το θέμα του dj. Στο λέω αυτό γιατί σε πολλά κέντρα δεξιώσεων σου επιβάλλουν συγκεκριμένους dj με τους οποίους ήδη συνεργάζονται αυτοί. Το ιδανικότερο είναι να απευθυνθείς σε μια εταιρεία εξειδικευμένη πάνω στο θέμα του ήχου και του φωτισμού. Η επιλογή dj γάμου είναι κάτι που θα πρέπει να το δεις σοβαρά γιατί είναι ο παράγοντας που θα κρίνει το κέφι στο γλέντι σου κι αν η μουσική που θα ακουστεί θα αντιπροσωπεύει εσάς. Πίστεψέ με δε θέλεις να ακούσεις ως τρίτο τραγούδι το συρτάκι του Ζορμπά και να ξετινάξεις τους καλεσμένους τα πρώτα πέντε λεπτά του χορού αλλά ούτε μόνο κλαρίνα για πέντε συνεχόμενες ώρες (πίστεψέ με τα έχω βιώσει και τα δύο και είναι εξίσου άσχημα).
  • Βρες την κομμώτρια και τη μακιγιέζ με τις οποίες θέλεις να συνεργαστείς εκείνη τη μέρα και φυσικά δοκίμασε τις υπηρεσίες τους. Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου κι εκείνη τη μέρα και μην υποκύψεις σε πειραματισμούς μακριά από εσένα. Το θέμα είναι να νιώθεις άνετα εσύ και πίστεψέ με η έκφραση "λάμπει από ευτυχία" ισχύει. Τη μέρα του γάμου σου το καλύτερο αξεσουάρ σου θα είναι το ευτυχισμένο σου χαμόγελο σε συνδυασμό με μια πολύ καλή ενυδάτωση και περιποίηση. Το μακιγιάζ θα έρθει σα φυσική συνέχεια και τα μαλλιά σου θα πρέπει να ολοκληρώνουν την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου ως την ιδανική νύφη.
Τρεις μήνες πριν το γάμο...
  • Κατέληξε σε προσκλητήρια και μπομπονιέρες οι οποίες θα ταιριάζουν στο ύφος όλου του γάμου. Ένα extra tip... Αν παντρεύεσαι Σεπτέμβριο (όπως εγώ) μην τα αφήσεις για τελευταία στιγμή καθώς σχεδόν όλα τα εργοστάσια και τυπογραφεία κλείνουν σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο κι έτσι μπορεί να αγχωθείς χωρίς λόγο. Φρόντισε να έχεις ξεμπερδέψει με όλα αυτά νωρίτερα. Καλύτερα να τα έχεις στα χέρια σου και να τα ετοιμάσεις με την ησυχία σου παρά να μη φτάσουν ποτέ.
  • Διάλεξε τον επαγγελματία που θα επιμεληθεί το στολισμό της εκκλησίας αλλά και του χώρου της δεξίωσης. Στο σημείο αυτό να σου πω ότι μπορείς να κάνεις πιο DIY επιλογές στο κομμάτι αυτό αλλά θα τα πούμε σε επόμενη ανάρτηση αυτά.
Πως να οργανώσεις το γάμο σου με απλά βήματα

Ένα μήνα πριν το γάμο...
  • Κάνε τις τελικές πρόβες για το νυφικό.
  • Διάλεξε τα νυφικά παπούτσια σου.
  • Μίλα με τη μακιγιέζ σου για πιθανές διαδικασίες ενυδάτωσης του δέρματος σου.
  • Στείλε εγκαίρως τα προσκλητήρια με σαφή παράκληση να σου απαντήσουν μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία οι καλεσμένοι σου  ώστε να έχεις άποψη για το πως θα στήσεις τα τραπέζια στο χώρο της δεξίωσης.
  • Κάνε ένα πλάνο των θέσεων των καλεσμένων.
  • Διαλέξτε το δώρο του κουμπάρου.
Μια εβδομάδα πριν το γάμο... 
  • Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες στολισμού και λοιπόν τέτοιων λεπτομερειών.
  • Παρέλαβε το νυφικό σου.
  • Διασκέδασε μέχρι τελικής πτώσης στο bachelorette party σου. (Συμβουλή: ΜΗΝ το κάνεις παραμονές του γάμου σου...μπορείς να φανταστείς γιατί!)
Παραμονή του γάμου...
  • Φρόντισε να έχεις τελειώσει με το πλάνο των καλεσμένων (πάντα θα υπάρχουν αλλαγές μέχρι τελευταία στιγμή απλά να παραμείνεις ψύχραιμη και να αφήσεις όλους τους υπόλοιπους να αγχωθούν αν η θεία σου η Μερόπη αποφάσισε τελευταία στιγμή να παρευρεθεί στη δεξίωση μαζί με τα πέντε εγγόνια της ενώ είχε δηλώσει μόνο δύο άτομα στην αρχή).
  • Ξάπλωσε νωρίς και κάνε μεγάλα όνειρα!
  • Αποφάσισε ότι ο γάμος σου είναι ένα μεγάλο πάρτι που πρέπει να ζήσεις μέχρι τελευταία στιγμή. 
Πως να οργανώσεις το γάμο σου με απλά βήματα

Αυτά για σήμερα...!
Busy mama


2 σχόλια:

  1. ΠΌΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!ΠΟΣΟ "ΜΕΣΑ" ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ!
    ΌΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ
    《WEEDING SPECIALIST》DEAR👏👌💟🎀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τί μου θύμισες!! Κ γω θέλω να γίνω wedding planner!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © Busy Mama's Corner. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design